Anläggningar

Sportanläggningarna där vi bedriver simundervisning har vi valt med omsorg. Det är anläggningar med en trevlig och fräsch miljö som passar väl för simundervisning.

Monas Simskola har kurser på följande sportanläggningar:


Bosön

IMG_4269_square

Bosön är centrum för Sveriges idrottselit med folkhögskola och ett stort utbud av idrottsanläggningar. Här finns en fint inredd simhall med en vacker pool på 16 meter. Omklädningsrum med dusch samt bastu finns alldeles intill simhallen. Dessutom finns fikamöjligheter och parkeringsutrymme för totalt 200 bilar. Här finns möjlighet att träna allt från nybörjarsim till vuxencrawl i lugn och ro då bassängen endast disponeras av simskolan under de tider vi har lektioner.


Bredängshallen

Bredängshallen

I luftiga lokaler nära Bredängs centrum finns den 25 meter långa simbassängen, uppdelad i fyra banor. Bredängshallen ligger bra till för dem som bor i Skärholmen med omnejd. Bassängen är väl anpassad för simundervisning, vilket gör att träningen kan hålla hög kvalitet och ge bästa resultat. Här har vi allt från simlekis till vuxencrawl.


Breviksbadet

Breviksbadet

Omgärdad av idyllisk natur på Lidingö finns Breviksbadet, en anläggning med två bassänger inbäddade i lummig grönska. En av bassängerna är på 25×25 meter och uppvärmd till cirka 25 grader och den andra är en barnpool för de minsta.

På Breviksbadet har vi våra sommarkurser och simläger.


Bromma, Beckomberga

Bromma, Beckomberga

Vid Råcksta i Bromma ligger Beckomberga simhall som drivs av Stockholms handikapp idrottsförbund. Simhallen har två bassänger, en 25 metersbassäng och en terapibassäng. 25 meters bassängen har en vattentemperatur på 29-30 grader och terapibassängen håller 32-34 grader. I det varma vattnet i terapibassängen kommer vi att ha babysim, simlekis och minisim. Här kan både barn och vuxna känna sig trygga och få en trevlig stund tillsammans.


Gångsätrahallen

IMG_3898.JPG_sqaure

Vid Gångsätra gymnasium ligger Gångsätrahallen med en stor simbassäng som är 25 meter lång och har fyra banor. Anläggningen är perfekt för dig som vill lära dig att simma eller slipa på din teknik. Det finns även en barnpool för de minsta. Vattentemperaturen är på cirka 28 grader och både dambastu och herrbastu finns att tillgå.

Det finns två rullstolsanpassade entréer samt möjlighet att nå simbassängen via lift från omklädningsrummet. Här har vi både simskola och skolsim.


GIH, Östermalm

DSC00113

I GIH-badet finns två separata pooler. Här finns en liten undervisningsbassäng som är 10 x 6 meter och håller en vattentemperatur på 29 grader. Bassängens storlek och dess djup gör den speciellt anpassad till simundervisning för yngre barn. Här har vi minisim och grodan. Det finns även en 25 meters bassäng med 6 banor där vi kör simskola för både barn och vuxna samt crawlkurser. Denna stora och djupa bassäng är perfekt för att slipa på sin teknik eller köra ett träningspass. Bastu finns på både herr- och damavdelningarna. Ta med eget hänglås till skåpen eller köp i receptionen.


Hjulsbro, Linköping

På Slatteforsvägen 2 hittar du Hjulsbro bassängen. Hit tar du dig lätt med bil och parkerar gratis. Bassängen är sluttande. Temp: 34 grader. Rening: Ej klor.


Kista, ACTIC

Kista_square

I Kista ligger denna härliga pool i nyrenoverade och fräscha lokaler med anslutning till bastu och rymliga omklädningsrum. Här finns möjlighet att träna allt från nybörjarsim till vuxencrawl i lugn och ro då bassängen endast disponeras av simskolan under de tider vi har lektioner. Hit tar du dig enkelt med tunnelbanans blå linje till Kista och sedan en kort promenad. Det finns även parkeringsplatser för dig som åker bil.


Kungsholmen

uthyrningbild_square

Anläggningen är en av Stockholms mest anpassade för simskoleundervisning. Ingång från gatuplan, inga trappor och barnvagnen parkeras inomhus.

Bassängens temperatur är 32-34 °C och dess mått är 6x12m. Omklädningsrummen är separata för damer och herrar. Gemensam bastu finns tillgänglig. Tillgång till micro, barnstolar, kylskåp och gott om utrymme att sitta och mata barnen. Ni har eget pentry, samt ett litet självserverings cafe.


Långbrohallen

IMG_1944

Från HT-15 erbjuder vi också kurser i denna trevliga privatägda simhall i Älvsjö. Bassängen är 25 m lång och 5,5 m bred, 90 cm på den grunda sidan och 140 cm vid den djupaste delen.


Linköping US Poolen

20anlaggningar

Denna rehabpool är 10×5 meter och håller en temperatur på 34 grader. Bassängen är klorfri, vilket passar bra för klorallergiker, och rening sker istället med väteperoxid. Ingång via södra entrén, gå ner mot plan 9 och sedan mot sjukgymnastik och bassäng.


Linköping, Duva pool

Simskola Linköping

Denna trevliga varmvattenbassäng ligger i kvarteret Duvan centralt inne i Linköpings centrum.

I det 33-34 gradiga vattnet mår kroppen som bäst när det är vattengymnastik, simskola för barn och vuxna.

Lokalen har bra omklädningsrum, bastu, bubbelpool och pool.


Västertorps simhall

Västertorp simhall

Västertorps sim- och idrottshall har en 25-metersbassäng. Det finns även en relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu och vanlig bastu.

Här har vi kurser för tonåringar och vuxna . Det finns möjlighet att gå på simtränning eller välja några av våra simkurser både för nybörjare samt fortsättning och crawl.