Anläggningar

Sportanläggningarna där vi bedriver simundervisning har vi valt med omsorg. Det är anläggningar med en trevlig och fräsch miljö som passar väl för simundervisning.

Monas Simskola har kurser på följande sportanläggningar:


Bosön

Bosön

Bosön är centrum för Sveriges idrottselit med folkhögskola och ett stort utbud av idrottsanläggningar. Här finns en fint inredd simhall med en vacker pool på 16 meter. Omklädningsrum med dusch samt bastu finns alldeles intill simhallen. Dessutom finns fikamöjligheter och parkeringsutrymme för totalt 200 bilar. Här finns möjlighet att träna allt från nybörjarsim till vuxencrawl i lugn och ro då bassängen endast disponeras av simskolan under de tider vi har lektioner.

Se kurserna här...

Bredängshallen

Bredängshallen

I luftiga lokaler nära Bredängs centrum finns den 25 meter långa simbassängen, uppdelad i fyra banor. Bredängshallen ligger nära till hands för dem som bor i Skärholmen med omnejd. Bassängen är väl anpassad för simundervisning, vilket gör att träningen kan hålla hög kvalitet och ge bästa resultat. Här har vi allt från simlekis till vuxencrawl.

Kurser som inte börjat ännu

Kurs Startdatum Dag Tid Anläggning
Nybörjarsim Grodan - BDF34051700 2014-10-03 Fredag 17:00 Bredängshallen
Nybörjarsim Fisken - BDE44051730 2014-10-03 Fredag 17:30 Bredängshallen
Fortsättningssim Hajen - BDC44051800 2014-10-03 Fredag 18:00 Bredängshallen
Nybörjarsim Grodan - BDF44061500 2014-10-04 Lördag 15:00 Bredängshallen
Fortsättningssim Delfin - BDR44061530 2014-10-04 Lördag 15:30 Bredängshallen

 

Se kurserna här...

Breviksbadet

Breviksbadet

Omgärdad av idyllisk natur på Lidingö finns Breviksbadet, en anläggning med två bassänger inbäddade i lummig grönska. En av bassängerna är på 25×25 meter och uppvärmd till cirka 25 grader och den andra är en barnpool för de minsta.

Se kurserna här...

Bromma, Beckomberga

Bromma, Beckomberga

Vid Råcksta i Bromma ligger Beckomberga simhall som drivs av Stockholms handikapp idrottsförbund. Simhallen har två bassänger, en 25 metersbassäng och en terapibassäng. 25 meters bassängen har en vattentemperatur på 29-30 grader och terapibassängen håller 32-34 grader. I det varma vattnet i terapibassängen kommer vi att ha babysim, simlekis och minisim. Här kan både barn och vuxna känna sig trygga och få en trevlig stund tillsammans.

 

Se kurserna här...

Gångsätrahallen

Gångsätrahallen

Vid Gångsätra gymnasium ligger Gångsätrahallen med en stor simbassäng som är 25 meter lång och har fyra banor. Anläggningen är perfekt för dig som vill lära dig att simma eller slipa på din teknik. Det finns även en barnpool för de minsta. Vattentemperaturen är på cirka 28 grader och både dambastu och herrbastu finns att tillgå.

Det finns två rullstolsanpassade entréer samt möjlighet att nå simbassängen via lift från omklädningsrummet. Här har vi både simskola och skolsim.

Utvalda kurser:

Nya kurser kommer snart.

Se kurserna här...

GIH, Östermalm

GIH, Östermalm

I GIH-badet finns två separata pooler. Här finns en liten undervisningsbassäng som är 10 x 6 meter och håller en vattentemperatur på 29 grader. Bassängens storlek och dess djup gör den speciellt anpassad till simundervisning för yngre barn. Här har vi minisim och grodan. Det finns även en 25 meters bassäng med 6 banor där vi kör simskola för både barn och vuxna samt crawlkurser. Denna stora och djupa bassäng är perfekt för att slipa på sin teknik eller köra ett träningspass. Bastu finns på både herr- och damavdelningarna. Ta med eget hänglås till skåpen eller köp i receptionen.

Se kurserna här...

Kista, ACTIC

Kista, ACTIC

I Kista ligger denna härliga pool i nyrenoverade och fräscha lokaler med anslutning till bastu och rymliga omklädningsrum. Här finns möjlighet att träna allt från nybörjarsim till vuxencrawl i lugn och ro då bassängen endast disponeras av simskolan under de tider vi har lektioner. Hit tar du dig enkelt med tunnelbanans blå linje till Kista och sedan en kort promenad. Det finns även parkeringsplatser för dig som åker bil.

Se kurserna här...

Kungsholmen

Kungsholmen

Anläggningen är en av Stockholms mest anpassade för simskoleundervisning. Ingång från gatuplan, inga trappor och barnvagnen parkeras inomhus.

Bassängens temperatur är 32-34 °C och dess mått är 6x12m. Omklädningsrummen är separata för damer och herrar. Gemensam bastu finns tillgänglig. Tillgång till micro, barnstolar, kylskåp och gott om utrymme att sitta och mata barnen. Ni har eget pentry, samt ett litet självserverings cafe.

Se kurserna här...

Linköping, Duva pool

Simskola Linköping

Denna trevliga varmvattenbassäng ligger i kvarteret Duvan centralt inne i Linköpings centrum.

I det 33-34 gradiga vattnet mår kroppen som bäst när det är vattengymnastik, simskola för barn och vuxna.

Lokalen har bra omklädningsrum, bastu, bubbelpool och pool.

Utvalda kurser:

Nya kurser kommer snart.

Se kurserna här...

Solna

Solna

Bland nybyggda och moderna kontorsbyggnader i Solna finner ni denna 17 meters bassäng som håller 29-30 grader. Anläggningen är mycket fräsch, här finns bastu och parkering finns tillgänglig i anslutning till lokalen.

Vi har också barngympa i samma anläggning.

Utvalda kurser:

Nya kurser kommer snart.

Se kurserna här...

Täby

Täby

Myspoolen är ett populärt varmvattenbad i Täby. Här finns bra faciliteter bland annat en fin separat relaxavdelning och jetstream. Poolen är 1.35 m djup och vattentemperaturen är 32 grader. Myspoolen är perfekt för babysim, vattengympa, gravid vattengympa samt simskola för småbarn. I anslutning till poolen finns bubbelpool, ångbastu, torrbastu samt öppen spis med mysiga vilfåtöljer.

Anläggningen ligger ca 1 km från Täby Centrum. Du tar dig enkelt hit med Roslagsbanan till hållplats Ensta och sedan en promenad på ca 300 meter. Du kan också ta buss 619 mot Erikslund från Täby Centrum och stiga av på hållplats Sälgvägen. Se Karta.

Se kurserna här...

Västertorps simhall

Västertorps simhall

Vi har kurser i undervisningsbassängen i Västertorpshallen där bassängen är väl anpassad för simundervisning, vilket gör att träningen kan hålla hög kvalitet och ge goda resultat. Här har vi simkurser för nybörjare. Vattentemperaturen är ca. 30 grader.

Se kurserna här...