Att flyta på rygg är ett bra sätt att få känna sig mer bekväm i vattnet och att ha kul avkopplande på ryggen utan hela ansträngningen av simning.

För Att flyta på rygg, måste du placera ditt huvud, överkropp och underkroppen på rätt sätt.

Att flyta på rygg är inte bara ett bra trick för att lägga till i din simning repertoar, men det är en viktig säkerhetsteknik om du är strandsatta i en vattenförekomst. Om du vill lära dig att flyta på rygg och njuta av din tid i vattnet ännu mer, så finns det följande steg.

Steg 1. Var bekväm i vattnet. För att kunna flyta på rygg utan att drabbas av panik, bör du vara lugn och avslappnad i vattnet, även om du inte är en expert simmare. Du ska lära dig att flyta på rygg i en pool, inte ett hav eller en sjö med vågor. Helst bör du vara någorlunda bekväm i vatten och vet hur man simma från den ena änden av en pool till den andra utan att behöva någon hjälp.

Om du är flytande på rygg som ett sätt att lära sig att simma, så ska du vara extra försiktig och vara med ett vuxet sällskap hela tiden.

Steg 2. Rikta din kropp med vattenytan. Innan du börjar flyta på rygg på egen hand, måste du anpassa din kropp med vatten – helst bör din kropp börjar i en position som är nästan parallell med vatten eller botten av poolen. När din kropp är i linje med vattenytan och ryggen är relativt parallell med vattnet, det blir mycket lättare att göra justeringar i resten av kroppen.

Placera öronen i vattnet. Även om det kanske inte känns bekväma att placera dina öron i vattnet först, bara tippa tillbaka huvudet tills dina öron är helt under vatten. Om öronen är ur vattnet, betyder det att du anstränger halsen och att din kropp kommer att kunna flyta mindre lätt.

Steg 3. Lyft upp hakan. Håll huvudet centrerat så att du inte luta åt ena eller det andra. Att hålla huvudet centrerad kommer att hålla resten av kroppen centrerad.

Steg 4 Putta upp magen. Tänk att det finns ett snöre från din navel och den ska dras upp. Böj gärna knäna lite och gör små sparkar för att hålla dig flytande.

Om du får ut ur flytläge, bara anpassa din kropp med vattenytan och försök igen. Att lära sig att flyta på ryggen tar tid men övning men ju mer man övar desto bättre det blir.

 

 

Share This