Vad ska användas??!! Simdyna eller armpuffar?

Det är många föräldrar som frågar mig vilken flythjälp barnen ska användas när barnen är i vattnet.

På Monas simskola använder vi simdynor för barn mellan 4 och 6 år.

Jag tänkte ge lite information och simdyna och armpuffar.

Simdyna; När barnen har en simdyna runt magen med raketer på sin rygg är det väldigt viktigt att barnet håller sitt balans. Det är mycket lätt att barnen tippar över med ansiktet i vattnet och får kalsupar. Efter att de har lärt sig springa med simdynan i vattnet då är det bra att fortsätta öva på att lägga sig på magen och göra arm och ben rörelserna. Det kan vara att crawla eller simma bröstsim. Att lägga sig på ryggen med simdyna på är farligt. Simdynan faller av lätt. Det är mycket viktigt att ha koll på barnen när ni använder simdynor. Detta är bara ren fakta och inte någon negativ information om simdyna utan bra för er att veta tycker jag.

Armpuffar; Personligen tycker jag det kan användas på barn upp till 4 år. Armpuffar är inte bra för äldre barn som ska lära sig simma. Det är viktigt att rumpan kommer upp så att barnen lägger sig på magen i vattnet och använder sina ben för att stanna flyttande. Att kunna glida och lägga sig på magen i vattnet är det första viktigaste steget för att lära sig simma.

Det sista steget innan barnen kan simma själv tycker jag är simkorvar eller nudlar. På korven ligger barnen säkert men behöver verkligen jobba för att fortsätta ligga bekvämt på magen och kunna flytta sig fram. Det är exakt det jag vill ska hända, så att barnen snart kan simma utan korven.

 

Simdyna eller armpuffar?

Share This